Diversen klussen gereed.

Vandaag weer aan boord geweest en diversen klusjes gedaan en of afgemaakt.
Door het slechte weer ben ik eerst maar eens binnen aan de gang gegaan met het afmaken van de 230 Volt wandcontanctdozen , nu is er ook in de keuken een mogelijkheid om via walspanning 230 volt te gebruiken , maarr ook via de omvormer van 12 volt naar 230 volt kan er in de keuken als we bv voor anker liggen 230 volt gebruikt worden.

DSC07491
Uiteindelijk werd het beter weer waardoor ik buiten eindelijk het tweede kuipraampje er in kon monteren met kit er tussen , zodat dat ook gereed is ( en ook gelijk even folie aan de binnenkant er in geplakt waardoor er als je van buiten naar binnen kijkt je niet de rommel binnen ziet)

DSC07441
Ook de loodskooien zijn gereed , zodat er nu ook tijdens het zeilen geslapen kan worden ( wat s nachts wel lekker is )
Aletta heeft hiervoor even een avondje achter de naaimachine gezeten waarna de lappies gereed waren , in de boot zelf ben ik iets langer bezig geweest , vooral omdat ik in de achterkajuit een deling in het ed wilde maken waardoor er daar twee personen tegelijk tijdens het zeilen kunnen slapen.

DSC07495

achterbed separatie klein

DSC07498

In de achterkajuit misten we ook nog een schoenen kastje ( vorig jaar heb ik er een voor in de kajuit gemaakt) en nu kan dus dit jaar Deborah ook haar schoenen kwijt in een kaste zodat ze er in haar hut niet over hoeft te struikelen.

DSC07435

Terwijl we nog geen genaker hebben heb ik wel alvast een genaker pin gemaakt , misschien kunnen we dan halve wind daar de spinaker op voeren, enfin , het is in elk geval een mooi stukje RVS geworden en deze is denk ik sterker dan de standaard door Hanse geleverde pin ( en nu natuurlijk veeeeeeeeeeeel goedkoper.)

DSC07456

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Diversen klussen gereed.

  1. Ruud Blomsma says:

    Zo Marcel, weer goed bezig geweest.
    Daar is zo te zien allemaal weer goed over nagedacht!
    Nu maar op naar het zeil seizoen en de wedstrijden op zee….

  2. Ruud says:

    Heeft Wessel niet een genaker, zal het ivm de afmeting bij weinig wind zeker goed doen……….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>