Zomervakantie 2009

Eindelijk vakantie.
Op vrijdag 31 juli konden we eindelijk in de loop van de avond nadat we de kat hadden weggebracht met vakantie.
Omdat Deborah pas zaterdag door haar vader aan boord gebracht zou worden vertrokken we zaterdag ochtend alvast naar st. Annaland waar zij dan op zou stappen.
Na 3 weken was zij eindelijk weer bij ons. ( daar ging de rust….)
Maar de zaterdag hadden wij in elk geval vanaf Hellevoetsluis er al een heerlijk zeildagje op zitten van Helevoet naar st. Annaland.

IMG_1811 
Zondag zijn we toen verder gevaren naar de Grevelingen waar we in Port Zeelande afmeerden om een Grevelingen kaart te halen om gebruik te mogen maken van de eilandjes waarover de Grevelingen beschikt.

P1020124 
Dus maandag naar de Kabbelaarsbank en waarachtig een heerlijk plekje langs het steiger.

IMG_1843 
De door ons gevreesde drukte bleef voorlopig uit en eigelijk was er steeds wel een plek voor weer een ander schip.
Op de heenweg naar Port Zeelande kwamen we ook de familie Slagter uit Zoetermeer nog tegen en die vertelden ons door de telefoon die avond dat zij het Helevoetse voortaan verruilen voor de vernieuwde jachthaven van de Grevelingen, want zij waren zeer gecharmeerd van de eilandjes en het mooie water daar.

IMG_1810 
Dus Ruud weer een plekje dichter naar de bovenkant van de wachtlijst.
Van de Kabbelaars bank zijn we naar het eiland dwars in de weg gegaan en daar hebben we in de vaargeul aan een steiger in de wind gelegen (een briesje want da was wel nodig met die warmte)

Vandaar uit konden we mooi met de rubberboten even naar Brouwershaven om bood(t) schappen te doen .

IMG_1852 

IMG_1859 
Ook hebben we daar nog even heerlijk gezwommen en de boot nog even onder water gecleaned.

IMG_1888 
Nu liggen we in Bruinisse in Aquadelta in het nieuwe deel van de haven waar we aan een steiger achter in de haven zowel Rik als Roland zijn boot zien liggen , en zojuist meren Rik zijn ouders achter zijn boot af.( dus het loopt hier aardig vol met Hellevoeters.
Morgen weer verder , naar Yerseke de Oosterschelde op , de Grevelingen af , want dat heeft ons al weer lang genoeg geduurd want hoe mooi het hier ook is , varen doe je buiten de Grevelingen.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>